ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΑ ΝΕΑ E-SHOP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντλία θερμότητας

Η αντλία θερμότητας καταναλώνει το 1/4 της θερμικής ενέργειας που αποδίδει και είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης σύμφωνα με μελέτη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας είναι ένα πλήρες σύστημα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης που βασίζεται στην τεχνολογία αντλίας θερμότητας πηγής αέρα.

Τα δεδομένα χαρακτηριστικά ενεργειακής απόδοσης τη καθιστούν ιδανική επιλογή για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλές εκπομπές CO2.

Τα συστήματα θέρμανσης υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών εξασφαλίζουν βέλτιστη άνεση. Αντλίες θερμότητας υψηλής ενεργειακής απόδοσης με προηγμένη τεχνολογία συμπιεστών μετατρέπουν μη χρησιμοποιημένη και ανεξάντλητη θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος σε χρησιμοποιήσιμη θερμότητα, είτε ως μέρος του συνολικού κλιματιστικού συστήματος είτε σε ζεστό νερό χρήσης.

Πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας;

Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας είναι η απορρόφηση θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.

Απορροφά δηλαδή θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα. Το σύστημα αποτελείται από ένα κλειστό κύκλωμα που περιέχει ψυκτικό.

Στο κύκλωμα αυτό δημιουργείται ένας θερμοδυναμικός κύκλος που περιλαμβάνει εξάτμιση, συμπύκνωση, συμπίεση και διαστολή.

Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου μια αντλία θερμότητας «αντλεί» θερμότητα από μία πηγή που βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία προς μία καταβόθρα που βρίσκεται σε υψηλότερη θερμοκρασία.

Μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας, η θερμότητα που παράγεται μεταφέρεται στο οικιακό σας σύστημα διανομής ζεστού νερού (ενδοδαπέδια θέρμανση, καλοριφέρ χαμηλών θερμοκρασιών, θερμοπομποί αντλίας θερμότητας και/ή μονάδες fan coil για συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών και καλοριφέρ υψηλών θερμοκρασιών για συστήματα θέρμανσης υψηλών θερμοκρασιών).

Δείτε σε μορφή PDF την μελέτη του ΕΜΠ

Η αντλία θερμότητας αντλεί μέχρι και το 75% της ενέργειας που αποδίδει από την ατμόσφαιρα καταναλώντας 25% σε ηλεκτρική ενέργεια προσφέροντας έτσι θέρμανση η ψύξη του χώρου 100%

80%

οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας

Γιατί να επιλέξω την λύση της αντλίας θερμότητας;

9 λόγοι για τους οποίους πρέπει τελικά να επιλέξετε την αντλία θερμότητας για την θέρμανση & ψύξη του σπιτιού σας!

1Όπως αποδεικνύεται και από μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης προσφέροντας έως και 80% οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας.
2Συνδέονται με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα θέρμανσης (κοινά καλοριφέρ) και μπορούν να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε λέβητα εύκολα και γρήγορα. Δεν απαιτούνται εργασίες στο εσωτερικό του σπιτιού και δεν είναι απαραίτητος ειδικός χώρος λεβητοστασίου.
3Έχουν το χαμηλότερο κόστος συντήρησης από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης.
4Η απόσβεση της επένδυσης γίνεται άμεσα και τα έξοδα λειτουργίας τους δεν προπληρώνονται.
5Προσφέρουν ιδανικές συνθήκες στο εσωτερικό του σπιτιού.
6Λειτουργούν σε Θέρμανση και Κλιματισμό ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.
7Προσφέρουν πολύ οικονομικά, ζεστό νερό χρήσης 365 ημέρες το χρόνο.
8Είναι φιλικές προς το περιβάλλον και σαν σύστημα θέρμανσης κατατάσσεται στην κατηγορία Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας).
9Είναι ο πιο ακίνδυνος τρόπος θέρμανσης και δεν απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφάλειας.

Εγκαταστάσεις Αντλίας Θερμότητας

Η ecoforce αναλαμβάνει τις εργασίες για την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας στην οικία σας.

Η εμπειρία των μηχανικών & των συνεργείων της εταιρείας μας πάνω στα θέματα των αντλιών θερμότητας και γενικότερα της θέρμανσης καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ήδη ολοκληρωμένων έργων αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για σας.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για την θέρμανση του σπιτιού σας με σκοπό την παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία, με απόλυτη ασφάλεια.

Ενδεικτικά αναλαμβάνουμε:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 23 16 362 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ώστε να μελετήσουμε τον χώρο σας και να σας παραδώσουμε άμεσα οικονομοτεχνική προσφορά για την εγκατάστασή σας, χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς.

Θέλω να λάβω προσφορά